Lynettehavnen og CopenHill

Årets første sejltur. Der var lovet regn, så vi havde besluttet en frokost-sejltur til Lynetten. Det blev dog kun til et par dråber. Til gengæld blev det lige lovlig solrigt, taget i betragtning at vi begge havde glemt solcreme og at bådens sædvanlige lager af snacks, solcreme og andre vigtige fornødenheder endnu ikke var etableret for sæsonen. Vi kom dog, kun lettere røde i ansigterne, frem til Lynettehavnen og fik parkeret lige neden for klubhus og restaurant. På restauranten fandt vi et bord med udsigt og skygge! Hvor er det dejligt at kunne få lov at gå ud og spise igen. Vi fejrede det, samt sæsonstarten, med den store fisketallerken. Dejligt.

Derefter var jeg klar til at dase i båden, men Ditte mente vi skulle motionere og jeg havde jo ikke været oppe på Københavns nye skibakke endnu. CopenHill er navnet på den kunstige skibakke der er anlagt oven på Amager forbrændingsanlæg lige bag Lynettehavnen. Fra 85 m. højde skulle der være en ret god udsigt over hele København. Det var der bestemt også. Officielt kan man ikke gå langs havnen og direkte over til bakken, men vi kunne konkludere, at uofficielt kunne det sagtens lade sig gøre… et par huller i et par hegn gav en fin gåtur på ca. 15 min.

Vi gik op til toppen af bakken. Det var ikke så hårdt som jeg troede. Der er både trapper og stier af cement der forsøger at imitere norske fjeldsider. Undervejs bliver man underholdt af skiløbere der glider ned på de grønne plastiktæpper der gør det ud for sne. Vi tog dog elevatoren ned og det kan anbefales, for elevatoren kører ned gennem selve forbrændingsanlægget. Det er et ret imponerende syn.

Vel tilbage ved Rosa L, lavede vi heldigvis en meget pæn fralægning, da der var rigelig med folk på klubhusets terrasse der kunne følge med. Derefter fløj vi hjem til Kalkbrænderihavnen med en agten-for-tværs. Dejlig dag. Note til mig selv: få købt solcreme til ombord.