Lynetten (Margretheholms havn)

Indkøb behøves ikke at foregår i bil eller på cykel – en båd fungerer også ganske fint. Hen over foråret har vi gået og talt om, at få lavet nogle opgraderinger på vores båd, den gode Rosa Luxemburg. Vi vil gerne have solceller, så vi ikke altid skal blive ombord og lade efter en sejltur. Vi har også brug for at finde et bedre system til vand ombord. Det har udviklet sig til et større projekt med både nyt batteri, lader, lille vandtank osv. Lidt mere end man kan have i en cykelkurv. Jeg har ikke bil. Vi besluttede derfor at bruge en solrig torsdag til en shoppingtur til Lynetten. Der ligger Lynetten Bådservice, en rimelig stor bådbutik, som jeg allerede har besøgt nogle gange for at se på mulighederne og få gode råd. Jeg har aldrig sejlet til havnen, men en indkøbstur var en god anledning.

Vi forlader Kalkbrænderihavnen i stort set vindstille. Det blæser dog lidt op så vi kan glide af afsted med et par knob. Vel fremme i Lynetten finder vi en plads ved den yderste mole, lige langt nok inde til at vi ikke ligger i vejen for mastekranerne. Fra der er der 20 m. til bådbutikken. Meget praktisk da vi lige skal ned ombord et par gange og se hvordan solpanel og batteri kan passe.

Efter halvanden times intensiv beslutningstagning sætter vi varerne nede om bord og går op for at få frokost. I havnen er heldigvis også en restaurant. Her får vi sildemadder, en kold øl og udsigt over havnen, mens vi evaluerede vores indkøb. Det føles meget velfortjent. Nu skal det hele bare installeres…

Der var ikke mange til frokost da vi endelig var klar. Men udsigten kan man ikke klage over.

På vejen hjem er den sidste smule vind blæst af og det blev for motor. Til gengæld blev der også tid til et hurtigt badestop. Ganske dejlig dagstur med en god forening af det nyttige, med det fornøjelige. Næste gang kan det være vi kun besøger restauranten… måske en oplagt dagstur med et par veninder?  

Godt at vide om Lynetten

  • Da vi var der, var der massere af grønne pladser + fin plads til at lægge til kortvarigt ved den yderste mole.

Lynetten highlights

  • Bådbutik og fin restaurant med god udsigt – oplagt dagstursmulighed for Københavnersejlere.